20 януари 2013 г.

Нападението над Доган: непопулярната истина


За нападението над Доган има хиляди мнения и няколко версии: някои приписват организацията на Доган, а други търсят неназовани негови врагове.

Няколко неща ме карат да мисля нещо много непопулярно: всичко това е импровизация на Енимехмедов и ето защо:

  • Октай е най-неподходящият член на един заговор, защото е импулсивен и неконтролируем. Пример? Арестуван е от бургаската полиция и заключен в полицейската кола от гняв разбива стъклото на колата с глава! Как се контролира такъв човек?
  • Октай видимо не умее да борави добре с оръжие. Забележете, че е неуверен и опитва да простреля Доган от 50 см (без прицелване) и след това почти от упор. Този човек не е изстрелял и 20 патрона в мишена, той не знае как да се прицели.
  • Октай видимо не знае способностите на пистолета си: ако иска да убие Доган, не е това пистолета, а ако иска да го сплаши, няма да стреля от подобна близост.
  • Октай не е (адекватно) подготвен: оставете, че пистолетът е газов, а куршумите - бутафорни. Защо куршумите са 3? 3?! Пълнителят не е пълен и куршумите са различни?! Октай носи нож? За какво му е??
Или просто момчето няма друго освен пистолет за 40 лв., 3 патрона и нож?

Октай е едно буйно и умно момче (влиза в УАСГ, не е толкова лесно след Строителния в Бургас - питайте племенника ми). ОК, доста по-буйно - направо си е хулиган.

Има талантлив брат (буен като него), но и той няма кой знае каква реализация.


Защо Октай е решил да стреля по Доган (според мен с желание да го убие) едва ли ще разберем със сигурност - вероятно самият той трудно ще го обясни.

Но за мен е сигурно - Октай не е част от някакъв организиран заговор.

2 коментара:

  1. Днешната информация на МВР всъщност допълва горната версия, но половинчато: Енимехмедов не искал да убие Доган (а какво е искал?), оставил предсмъртно писмо (частично оповестено, съответно частично неоповестено) и т.н.

    ОтговорИзтриване
  2. Кризата му е взела здравето на човека. Макар и да е безопасен газов пистолет (не вярвам че щеше да причини трайна вреда на Доган, дори и да не беше засякал) това е гаф обаче за охраната. Може би са претърсвали само за обикновени едно-килограмови бойни пистолети.

    ОтговорИзтриване