5 май 2010 г.

Законът е равен за всички??

12 години за шофьор, 4 години за наркобос!

Вчера бяха обявени присъдите за две тежки катастрофи:
- 12 години затвор получи шафнерът на спалния вагон, който изгоря край Червен бряг и погуби 9 души. 8 години затвор за началничката за влака убиец.
- По 13 години затвор за шофьора и собственика на рейса, който уби 18 души край Ямбол.

А наркобосът Димитър Желязков (Митьо Очите) .. преди 2 седмици получи трета присъда от 4 години и 10 месеца. Под минимума предвиден от закона, защото се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата. Много удобно, защото вместо 3 присъди, ще излежава 1! И скоро, много скоро ще е навън.

Нека сме наясно. Митьо Очите тероризираше цял регион. Наркотиците, които продаваше му донесоха милиони печалба, и разбиха десетки, а може би стотици съдби. Да напомня само, че заради неговата дейност при атентат срещу него загинаха 3 души.
Имаме престъпление, което е извършвал с години, в престъпна група и с изключителна наглост. Спечелил е милиони и донесъл огромни разрушения и смърт съзнателно.

И за това - 4 години.

За трудовите хора - 8-10-13 години.
Представете си злодеят шафнер. Залостил вагона, знаейки че стане късо съединение и че хората няма успеят да не сгазят слабите в коридора.
А началник-влакът? Не може да не е подозирала за същото. Подозирала е: и ето ти 8 години!

Ами шофьорът, който сам се е возил в автобуса без спирачки? Как можем да сравняваме този изрод с Митьо, това злощастно създание! Тройно, тройно за шофьора: 13 години. Може да му е до живот!


Мъка ми е .. мъка ми е за тези хора ..

Няма коментари:

Публикуване на коментар