10 май 2013 г.

Гласът народен


Тези избори са особени - повечето хора не намират за кого да гласуват. Много ще гласуват против: за ГЕРБ, защото не искат комунистите и тройната коалиция да се върнат на власт или за БСП, защото не харесват ББ/ЦЦ.

Нашата политическа система издиша отвсякъде (Джордж Карлин.. и при нас е така). Отчаяният опит на улицата да промени нещо се сблъска с бързо насрочване на изборите, невъзможност за политическа организация, създаване на 3-4-5 псевдопротестни партии (Александър Томов представи партията си като протестна!), повишение на цените за политическа реклама, липса на действителни дебати и пр.

Как, как да изберем между Борисов и Станишев, когато ние не ги видяхме да дебатират помежду си!

Представянето на идеи се сведе до даване на автографи...

ББ официално се покри от медиите и 50 дни не отговаряше на въпроси, защото.. бил обикновен гражданин (с охрана от НСО, вика градския прокурор и шефа на разузнаването на доклад).

Но, както и да е: щях да казвам как да се гласува. Не че от мен зависи нещо и не че от вас, моите читатели, зависи нещо!


Ако можехме да се обединим, най-правилно е да не гласуваме. Да отидат 30-40% твърди глави на изборите и политиците да разберат, че са фалирали.

Втори вариант: гласувайте за някоя различна партия: Зелените, Розовите, Умните.. всъщност Розовите и Умните не участват, а биха ми били толкова симпатични :)
За бога, можете да гласувате за СДС - е това ще е оригинално :) Или за Касим Дал - Доган ще го заболи (ако гласувате за Атака, помагате на Доган). Или за БЗНС - има няколко от тях, разбира се. Вижте пълния списък и няма да сбъркате.

Трети вариант: ако мислите, че не е толкова зле в БГ и нека да е същото, ама малко по-нормални хора да са начело.. ох, какво да ви правя конформисти такива! Гласувайте:

  • вляво - за БСП с присвиване на очите (гласувате за ляво, получавате жетон за политически хазарт);
  • в центъра - за "България на гражданите" с присвити устни (повтарят лъжата на Царя, че няма да се коалират);
  • вдясно - за ДСБ с размахан пръст (Костов да се смири, нали е християнин, ама се коалира с легионери).

И се молете за България!

Шансовете за пълно излекуване са минимални...

1 коментар:

  1. Аре да правим партия ебаси, или най-добре банка с медия..

    ОтговорИзтриване