5 май 2014 г.

Малка България и Голямата шахматна дъска




Има моменти когато наистина имаме нужда от политици.

От политици като Костов, който запази България извън косовския конфликт като едновременно с това бяхме съюзници на Запада и дори спечелихме членство в НАТО и решение за членство в ЕС.

Политиката ни днес е или вредна (прези-дента), или отсъстваща (правителството), или емоционална (Атака и среди от БСП).

Моите искрени съболезнования за стотиците жертви в Украйна. Наистина съм покъртен и от снайперисткото отстрелване в Киев и от палежа на живи хора в Одеса.

Но! Нашият национален интерес е да гледаме добруването на българите. Украйна, Русия и САЩ имат достатъчно политици за всички други въпроси.

Какво ни мъчи днес? 

Три въпроса:

  1. Газът - трябва на населението и промишлеността.
  2. Санкциите - ще ни попречат ли на връзките с Русия.
  3. Българите в Украйна - да ги защитим при заплаха.
Българи! Задава се нова студена война. Да се подготвим!

Малка България пак е по средата на менгемето. И никой няма да помисли за нас, ако ние не го направим.

Какво да се прави?

Газът
Южен поток - за да не зависим от Украйна, интерконектор с Гърция - за да не зависим от Русия, по-голямо газохранилище - за да не зависим от никого!

Да, Южен поток ще отслаби Украйна, но Северен поток вече го направи. Германия отказа ли се от него? OMV защо подписа споразумение с Газпром за Южен поток преди една седмица? Да следваме Германия и Австрия.

За интерконектора няма спор, няма и особено действие. Защо? Имаме ли министър на енергетиката?


Санкциите
Трябва ясно да кажем на съюзниците си: малка България не може да плаща цената на големия конфликт. Югосанкциите създадоха българската мафия за 1-2 години. Втори такъв епизод не можем да понесем.


Ако някой иска да удари руските интереси да го направи в Лондон, Люксембург и Виена, където са руските капитали. Да спрат търговията с руски акции, да замразят руските активи - ето това са санкции.


Българите в Украйна
Пак ги забравихме. След събитията в Одеса спешно трябваше да изпратим специален пратеник при нашите сънародници. Да видят, че ни пука за тях и да ги попитаме: как сте, всичко спокойно ли е при вас?

Трябва  чрез ЕС и НАТО да поискаме гаранции за сигурността им. Румъния, Унгария, Полша ще ни подкрепят. Те също имат малцинства в Украйна.

Ето задача за президента ни - а не да се зъби на Русия!


Позицията ми може да изглежда безсърдечна и студена, но така е в политиката.

Кисинджър, сам той евреин-емигрант, обясняваше: "Емиграцията на евреите от Съветския съюз не е проблем на САЩ. Дори да ги пратят в газовите камери, това ще е само хуманитарен проблем." Кисинджър обаче се грижеше денонощно за сигурността на американците и беше готов с дявола да се съюзи за това. (В ролята на дявола беше Мао - масов убиец и авантюрист несравним с джуджето Путин.)

И така.. да си постелим добре. Чакат ни трудни времена!

Няма коментари:

Публикуване на коментар