8 февруари 2011 г.

Нещо важно се случи в БГ

За няма и 8 дни по интернет се преброиха 2 200 000 души.
Тук, в България. (включително майка ми - на 66г.)

Това има значение.
Никой вече не може да каже "българите не ползват интернет", "не сме готови още за интернет бизнес", "ние си имаме страница в интернет, чакай как беше".

Българите са в интернет, особено ако говорим за големите градове - където е бизнесът, общественото мнение и .. бъдещето на малките градове и села.

Над 50% от софиянци се преброиха по интернет. Ето коя партия има мнозинство.

Клиентите са в интернет.
Трябва им смислена и действена кауза - бизнес, обществена или лична.

Трябва им Бойко Борисов от интернет, а не от Банкя.

4 коментара:

  1. Може би голяма част от хората просто са искали да избегнат посещенията на непознати преброители у дома. Не бива да се пренебрегва и факта, че едно лице може да преброи още няколко домакинства покрай себе си ( родители, роднини и т.н.), така че бройката на интернет потребителите следва да се редуцира значително.

    ОтговорИзтриване
  2. Има вярно в коментара на Анонимен, но това по никакъв начин не отрича и огромния смисъл на последните 2 изречения в "Нещо важно се случи", особено на последното.

    ОтговорИзтриване
  3. Именно. Важно се е случило.
    Защото който и да е преброил хората (сина, бащата или майката), то й го е направил по тяхно желание. И ако те имат друга важна кауза - ще го направят пак.

    ОтговорИзтриване
  4. И окончателните данни:

    За 10 дни (осъзнавате ли колко кратко е това?) са преброени 3 100 000 души или 41% от населението.

    41% от населението, вкл. маргинализирани малцинства (15-20%), население в села (30%, незадължително други), хора, които нямат достъп до компютър и интернет (?).

    Впрочем тези 40% бяха заковани и в предварително социологическо проучване на НСИ и са около 2 пъти по-висок резултат от средния за Европа (!)

    ОтговорИзтриване