7 ноември 2012 г.

Защо победата на Обама е важна


Обама победи. "С малко, но завинаги", както казваше Александър Йорданов.

Какво е посланието на Обамапобедата?

  1. "Един от нас" е важно послание.
  2. "Всичко заедно" е важно послание.
  3. "Положението е тежко, но вървим в правилна посока" е важно послание.
Обама е self-made man, идва от низините и сам е символ на американската мечта. Ромни е син на сенатор и индустриалец. Наскоро построи асансьор за автомобила си в 6-тата си къща.

Как милионите да повярват, че Ромни ги разбира?

"Всичко заедно"... още се чудя дали Обама не си поръча урагана Санди. 60 милиона души разбраха, че електричеството, пътищата, пожарната, полицията, метереолозите, службите за извънредни ситуации - това нямаше да го има, ако нямаме държава. Стабилна държава, финансирана от услията на всички, а не само от "баламите".

Не, не е редно, да не плащаш данък върху печалбите от борсата и да очакваш пожарната да те спаси от огромната ти наводнена къща.

Трябва да покажеш напредък. Хората не са глупави. Те знаят, че не си причинил кризата и че тя е необичайно трудна. Те имат нужда да видят пътя напред. Да видят как стъпка по стъпка икономиката се подобрява: спада безработицата (за пръв път преди изборите тя падна под 8%), спадат отнетите домове (и дори цените се повишават 6 месеца поред), бюджетният дефицит намалява (с 1/3) и няма да има повишение на данъците.


Това е платформа, която печели, ББ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар