31 октомври 2011 г.

Синьо



Имаше такава песен, помните ли я? Дими го няма..

Имаше и синя партия, помните ли я? Вече я няма..

Изборите бяха надгробна песен на сините (СДС, СДС - 2ри вариант, ОДС, ДСБ). Дойде му времето.

Никъде в Източна Европа не останаха партиите на промяната. Най-накрая (отново!) дойде ред на България.

СДС беше организация вдъхновена от т.нар. интелигенция - това странно социалистическо образование, което повече говори, отколкото действа.

А дойде капитализмът и той оценява само и единствено резултатите от действията. Също като при спорта. И така начело на новата десница застана един недодялан спортист и предприемач. Последното често се забравя.

Бойко Борисов, разбира се, е обвинен в какво ли не. Най-вече, че търси победата. Което - в условията на липса на съдии на терена - изглежда опасно.

Опасно е. Но няма никакво отношение към харакирито, което си направиха сините (началото май бе отказа от коалиция с царя).

Помислете: щеше ли днес да има проблем, ако сините имаха водачи като Петър Паунов и Найден Зеленогорски? Ако губеха навсякъде с 49%? Ако беше ясно с какво се различат от ГЕРБ - и през 2009г., и днес, и то да е едно е също.

Сбогом, СДС!


Бяха хубави години..

4 коментара:

  1. Чак пък "никъде в Източна Европа"...

    ФИДЕС си бяха неформална група през 1988, в Полша двете най-големи партии са бивши крила на политическия клон на Солидарност, чешкото ОДС на Клаус си го има от 1991, когато се отцепи от Хавел, в Румъния също има само няколко сливания и разделяния. Ако изключим бившия СССР, не се сещам за управляваща партия, появила се от нищото като НДСВ или ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  2. Какво значи нова десница и какъв предприемач е Б.Б.

    ОтговорИзтриване
  3. Спас: ФИДЕС става водеща партия в десницата далеч след промените. А че има крилца и перца - има. Идеята ми, че след началото (1989г.) за всички партии на промяната има край. Няма ги каквито бяха.

    ОтговорИзтриване
  4. Николай: какво е десница - ами май е който се смята и е признат за десен. Всеки може да е :-)

    А че ББ е създал известна частна фирма за охрана мисля, че няма нужда да обяснявам.

    Замисли се, че той е първият ни премиер-предприемач от много време насам. (Май от Багрянов насам ;-)

    ОтговорИзтриване